SOSAKJØT
 
Tradisjonsrik, god mat som smakar ekstra godt ein sur og våt haustdag.
Retten får fyldigare smak om vi kokar ein stor porsjon.
 
4 porsjonar      2 - 2,5 timar
 
Grytekjøt frå Tindemat       ca 1 1/4 kg
Margarin/smør/rapsolje      2 ss
Løk                                   2 stk (middels til store)
Kveitemjøl                         3 ss
Kraft eller vatn                   3 - 4 dl
Salt                                  1 1/2 ts
Peparkorn                         6 - 9 stk
Laurbærblad                      1 stk
 
Skjer kjøtet i serveringsstykker. Rensk løken og skjer i båtar.
Brun kjøtet godt i olje/smør. La løkbåtane surre med nokre minutt til slutt.
Strø kveitemjøl over, bland godt og spe med vatn.
Ha i salt og krydder.
La kjøtet småkoke under lokk på svak varme til det er mørt (1,5 - 2 timar).
Rør i gryta av og til så det ikkje svir i botn.
Spe med litt meir kraft/vatn om sausen vert for tjukk.
 
Server med kokte, gode poteter, tyttebær, kokte rotgrønsaker eller ertestuing.
 
God middag!