Notice: Undefined index: side in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 16

Notice: Undefined index: sidesok in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 17

Notice: Undefined index: type in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 18

Notice: Undefined index: albumnr in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 19

Notice: Undefined index: arkivnr in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 20

Notice: Undefined index: sb in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 21

Notice: Undefined index: sensurer in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 22

Notice: Undefined index: traadid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 23

Notice: Undefined property: stdClass::$type in /home/5/p/pronett/www/functions.php on line 940

Notice: Undefined index: overskrift in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 41

Notice: Undefined index: gjenavn in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 57

Notice: Undefined index: gjeemail in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 58

Notice: Undefined index: gjehttp in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 59

Notice: Undefined index: gjenotis in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 60

Notice: Undefined index: konavn in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 111

Notice: Undefined index: koepost in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 112

Notice: Undefined index: kooverskrift in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 113

Notice: Undefined index: komelding in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 114

Notice: Undefined index: kovoksne in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 115

Notice: Undefined index: kobarn in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 116

Notice: Undefined variable: f_passjnalbum in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 244

Notice: Undefined variable: _SESSION in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 244

Notice: Undefined index: tittel in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 253

Notice: Undefined index: tekst in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 254

Notice: Undefined index: overskrift in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 255

Notice: Undefined index: overskrift in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 258

Notice: Undefined index: farid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 261

Notice: Undefined index: farid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 264

Notice: Undefined index: traadid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 267

Notice: Undefined index: traadid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 270

Notice: Undefined index: artid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 280

Notice: Undefined index: artid in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 283

Notice: Undefined variable: traadtittellagre in /home/5/p/pronett/www/www/index.php on line 330
Produkt

STORFEKJØT

Storfekjøt er ei felles nemning for alt kjøt frå storfe. Storfekjøt har ulike bruksmåtar som varierer med stykningsdelane. Storfekjøt er sunn og mager mat. Det inneheld rikeleg med høgverdige protein, jern B-vitaminer og sink. Og så smakar det fabelaktig godt.

Grovt rekna kan ein seie at kjøtet frå bakparten er det møraste. Det vert gjerne brukt til rettar steikt i panne og til oksesteik. Kjøt frå framparten, som bog, bryst, bibringe og høyrygg, har meir bein og hinner enn kjøt frå bakparten. Dette kjøtet eignar seg aller best til kokte rettar som kjøt og suppe, lapskaus, sosakjøt, o.l. Grunn til desse forskjelane er at 2/3 av vekta til dyret kviler på frambeina, noko som gir større andel bindevev. Kjøt med mykje bindevev treng lenger tilberedingstid for å bli mørt og velsmakande.

INDREFILET OG YTREFILET

Indre og ytrefilet av storfe er noko av det flottaste ein kan servere. Det passar like godt som ein variasjon i romjula og nyttårsafta, som ein varm sommardag på grillen. Kan steikast heil eller i biffar.

MØRBRAD

Øvst på låret sit mørbraden som er den møraste biffen på låret. Det er like magert som ytrefileten og inneheld berre 2,3% fett. Den kan steikast heil til roastbiff, i skiver til biff eller i strimlar eller bitar til finare gryter og fondue.

 

FLATBIFF

Flatbiffen er det største biffstykket på låret. Flatbiffen inneheld kun 1,7 % fett. Den eignar seg godt til oksesteik og roastbiff, og er ypparleg til biffstrimler og grytekjøt. Godt mørna vert det nydeleg biff.

 

ENTRECOTE

Dette er forlenginga av ytrefileten på framsida av ryggen. Den har litt meir isprengt fett i kjøtet, noko som gjer den saftig, mør og smakfull. Inneheld11,5 % fett. Entrecôten eignar seg til heilsteiking eller i skiver til biff.

 

SURRA STEIK

Steika i pakken er kjøt frå låret på dyret. Vi surrar steika i nett for enklare tillaging.

 

GRYTEKJØT

Høyrygg, bryst, bibringe og bog er kjøt som inneheld bein. Kjøtet i våre pakningar er beinfritt. Vi kaller også dette kjøtet for kokekjøt. Det er kjøt med mykje bindevev som må trekke i vatn ved ca. 80° C for å bli mørt. Det er kjøt som er eigna til ferskt kjøt og suppe, sosakjøt, lapskaus, ragu o.l.

                                                                     

TINDEBURGER

Ein rein storfeburger med berre økologiske ingrediensar. Fint krydra med Tindemat si eiga spesialblanding. Glutenfri.
Sneise godt på grillen. Eller i panna når du får lyst på noko smågodt.

 

KJØTPUDDING

Tindemat produserer også ein god kjøtpudding av berre økologiske råvarer.

 
 
KVERNAKJØT
 
Reint kverna storfekjøt tilsatt 1% salt og under 5% vatn
 
 
SPEKEPØLSE BLÅBRETIND
Spekepølsa er laga av kjøt frå den gamle norske husdyrrasen Vestlandsk fjordfe og er tilsett norske krydder
 
SPEKEPØLSE KLØVHEITIND
Spekepølsa er laga av kjøt frå den gamle norske husdyrrasen Vestlandsk fjordfe og er tilsett norske krydder
 
SAU

Tindemat har også Svein og Svein som driv med sau, med på laget. Vi har dessverre ikkje kome så langt at vi kan tilby ferdige produkt av sau under Tindemat-merket. Er du sugen på økologisk sau, kan du likevel kontakte Tindemat, så skal vi sjå kva vi kan gjere.